“Nije prvi put da neko vrši pritisak na Srbiju i Vučića”

Objavljeno: 12.3.2018.


Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da Srbija neće uraditi ništa što je na uštrb njenih vitalnih nacionalnih interesa.
Kako kaže, nema tih pritisaka zbog kojih bi Srbija pristala da prizna Kosovo.

Komentarišući pisanje Večernjih novosti da su SAD pripremile specijalni “kosovski paket” u četiri tačke koji bi u narednim nedeljama mogao da bude predstavljen najpre predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Vulin je rekao da može svako da piše šta hoće i da spekuliše, ali da država Srbija ne menja svoj stav.

Prema njegovim rečima, “Briselski sporazum na način na koji ga je ispregovarao Vučić pomaže da država Srbija ostane na prostoru Kosova i Metohije i da ga zato i sabotiraju.

On je kazao da “nema pregovora o onome što je ispregovarano”, a da razgovori sa predstavnicima vlade u Prištini nisu razgovori o tome kako nešto treba da se prizna već kako da ljudi koji žive na prostoru Kosova i Metohije žive bolje.

“Nije prvi put da se vrši pritisak na Vladu Republike Srbije i na prvom mestu na predsednika Republike Aleksandra Vučića, ali on je čovek koji odlično podnosi pritiske i ume da se nosi i sa željama velikih sila da nas stave tamo gde misle da treba, a da ne pitaju građane Srbije i našu zemlju šta ona misli o svemu tome”, naveo je Vulin u Srebrenici, a prenelo Ministarstvo odbrane.

On je rekao i da je Zajednica srpskih opština već definisana Briselskim sporazumom i da sva eventualno nova pitanja mogu da se rešavaju u novim pregovorima, ali da se ne može stalno vraćati unazad i da se ne mogu činiti ustupci da bi se dobilo nešto što je već dobijeno.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *