Na bilbordu čestitke Mladiću: “Srećan rođendan, generale”

Objavljeno: 12.3.2018.


U opštini Brod osvanuo je bilbord sa fotografijom nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba VRS generala Ratka Mladića i čestitkom povodom njegovog rođendana.
Na bilbordu na Trgu 7. oktobra piše: “Jači od nepravde, veći od planine”, “Generale, Brod je uz tebe!”, i čestitkom “Srećan rođendan, generale! 12.03.1944.”.

U opštinskoj Boračkoj organizaciji potvrdili su Srni da su oni naručili postavljanje bilborda, prenele su Nezavisne novine.

“Na ovaj način želimo da čestitamo rođendan i damo podršku našem generalu Ratku Mladiću, koji je veoma zaslužan za odbranu srpskog naroda, stvaranje Republike Srpske i svega onoga u čemu danas mnogi uživaju”, kažu u Boračkoj organizaciji.

Boračka organizacija je i početkom decembra prošle godine pored magistralnog puta Brod-Derventa postavila bilbord sa fotografijom Mladića, a kao izraz “podrške i reakcije opštinske Boračke organizacije na prvostepenu presudu Haškog tribunala”, prema kojoj je nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

General Ratko Mladić uhapšen je u Srbiji i izručen Hagu u maju 2011. godine, a suđenje je počelo u maju 2012. godine.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *