HAL 9000 replika ima integrisan Amazon Alexa servis

Objavljeno: 12.3.2018.


Fanovi klasika naučne fantsatike, 2001: A Space Odyssey, sigurno se sećaju jednog od najpoznatijih AI računara, pod nazivom HAL 9000, koji je odlučio da ubije sve ljude.
Ukoliko ste ikada želeli sosptveni HAL 9000 (samo bez njegovih ubilačkih nagona), sada imate ovu mogućnost zahvaljujući kompaniji Master Replicas.

Kompanija je dobila prava da kreira rekvizite , bazirane na filmu Warner Brosa. Međutim, ono što je Master Replicas uspeo da kreira je uređaj koji je mnogo više od klasičnog rekvizita ili replike koja ništa ne radi. HAL 9000 replika, koja nosi zvanični naziv 2001 Interactive HAL Computer, ima integrisan Amazon Alexa glasovni servis. Ovo znači da korisnik može da razgovara sa HAL-om i da kontroliše stvari u svom domu, koje su kompatibilne sa Alexom.

Bazu 2001 Interactive HAL Computera čini Amazon Fire HD tablet, koji ima dodatna svetla, mikrofone, zvučnike i prilagođeni softver. U repliku su ubačeni i navodi iz filma, koje uređaj može da izgovara Alexinim glasom. Cena uređaja, za sada nije poznata.

Master Replicas je poznata po kreiranju replika rekvizita iz popularnih filmova i serija, a ovo uključuje Star Wars i Star Trek opremu.

Ova replika i nije tako daleko od ovog šaljivog klipa: 

Izvor: CNET

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *