Grmljavina i grad u selima Srpca

Objavljeno: 12.3.2018.


Danas oko 13 časova u Kukuljama, Sitnešima i još nekim selima srbačke opštine došlo je do oluje praćene grmljavinom i gradom veličine lješnika.
Nevrijeme je trajalo veoma kratko, od pet do deset minuta, a osim iznenađenja i straha kod stanovništva, većih materijalnih posljedica po ratarske usjeve i objekte nije bilo.

Dok je u nekim naseljima padalo pokoje zrno leda, dotle se u dijelu Mjesne zajednice Sitneši, prema riječima Mare Đukić iz ovog sela, grad mogao kupiti lopatom. Ipak nije bilo većih šteta.

U ovoj opštini vlada oblačno, kišno i vjetrovito vrijeme, što posebno zabrinjava stanovništvo koje živi u plavnom području u Gaju i Bajincima, gdje zbog porasta vodostaja rijeke Save i Vrbasa u donjem toku, pod vodom nestaju sve veće obradive i druge površine zemljišta.

Sava je prišla koti kada se proglašavaju redovne mjere zaštite od poplava. U 15 časova kod Srpca je vodostaj ove rijeke iznosio 806 centimetara, i nedostaje još 54 centimetra za proglašavanje redovne odbrane od poplava. Civilna zaštita stalno prati situaciju na terenu.

(BN)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *