Fudbalski haos u Grčkoj, suspendovano prvenstvo!

Objavljeno: 12.3.2018.


Grčka Vlada odlučila je da prekine fudbalsko prvenstvo na neodređeno vreme nakon skandala u Solunu.
Fudbalsko prvenstvo grčke obustavljeno je na neodređeno vreme, posle izliva nasilja tokom meča između PAOK-a i AEK-a, koji je prekinut pošto su navijači solunskog tima, predvođeni predsednikom kluba Ivanom Savidisom, upali na teren posle poništenog gola Fernanda Varele. Grčki mediji najavljuju da će vlada klubovima zabraniti međunarodna takmičenja u naredne dve godine, ali zamenik ministra sporta Jorgos Vasilidis nije želeo da komentariše naredne poteze.

Nećemo dozvoliti da ožive događaji iz prošlosti. Sve opcije su na stolu. Čekamo preloge lige i Grčke fudbalske federacije. Prvenstvo je prekinuto na neodređeno vreme. Očekujemo novi set pravila“, rekao je Vasilidis.


“Pravila moraju da važe za sve i na svakom mestu”, rekao je Vasilidis, posle sastanka sa premijerom Aleksisom Ciprasom.

Listom svi grčki mediji žestoko su se obrušili na stanje u tamošnjem fudbalu, koje je u nedelju uveče kulminiralo neredima na meču između PAOK-a i AEK-a, kada su navijači tima iz Soluna uleteli na teren, pretili sudijama, a pridružio im se predsednik kluba Ivan Savidis, koji je za pojasom nosio pištolj.

Vasildis je odmah posle utakmice najavio da će prvenstvo Grčke biti prekinuto dok ne budu okončani disciplinski i krivični postupci protiv vinovnika nereda, dok bi grčkim timovima u naredne dve godine mogla biti zabranjena međunarodna takmičenja. Ova zabrana ne važi za reprezentaciju.

Grčke vlasti su u stalnom kontaktu sa Uefom, javlja Ta nea. Konačan odgovor Atine će biti definisan do kraja dana.

Grčka policija je izdala nalog za hapšenje predsednika solunskog tima.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *