“Crni panter” za mjesec dana “inkasirao” milijardu dolara

Objavljeno: 12.3.2018.


Film o Marvelovom superheroju “Crni panter” zaradio je za manje od mesec dana prikazivanja u bioskopima širom sveta više od milijardu dolara, prenosi BBC.
Ovo je peti film iz Marvelove serije superheroja koji je prešao “milijardu”.

Film, u kojem glavnu ulogu igra Čadvik Bouzman, govori o izmišljenoj afričkoj državi Vakanda, koja poseduje najnapredniju tehnologiju na svetu.

Posle smrti svoga oca, kralja Vakande, T’Challa (Bouzman) se vraća kući, u izolovanu i tehnički naprednu afričku državu, kako bi nasledio tron i povratio svoje nasledno pravo da bude kralj.

Ali kada se stari i moćni neprijatelj ponovo pojavi, T’Challa će biti stavljen na test i uvučen u sukob koji preti da uništi ne samo Vakandu već čitav svet.

U filmu glume i Lupita Njong’o, Majkl B. Džordan, Danijel Kalua, kao i Martin Frimen kao agent CIA-e.

Film je široko hvaljen i ocenjen kao “prekretnica” u filmskoj industriji, jer u njemu dominiraju uglavnom tamnoputi glumci, uključujući i režisera Rajana Kuglera.

Filmski analitičar Džef Bok izjavio je za Njujork tajms: “To vam je kao zid koji se ruši. Što se tiče ‘Pantera’ nijedan studio ne može ponovo reći: ‘oh, crni filmovi ne prelaze američku granicu, interes u svetu će biti minimalan'”.

I bivša prva dama Amerike Mišel Obama pohvalila je ekipu filma.

Foto: Tanjug

Izvor: N1

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *