Bajaga i “Instruktori” završili mini-turneju po Americi i Kanadi

Objavljeno: 12.3.2018.


Jedna od najpopularnijih jugoslovenskih rok grupa Bajaga i “Instruktori” koncertom u Torontu uspešno je okončala mini-turneju po SAD i Kanadi
JEDNA od najpopularnijih jugoslovenskih rok grupa Bajaga i “Instruktori” koncertom u Torontu uspešno je okončala mini-turneju po SAD i Kanadi. Beogradski rokeri prvi koncert održali su 8. marta u rasprodatom “Kating rumu” u Njujorku, nastavili sutradan nastupom u “Džos lajv rouzmont” dvorani u Čikagu i završili 10. marta svirkom u Finiks teatru u Torontu.

Publika u ovim gradovima premijerno je čula pesmu “U sali lom”, po kojoj će se zvati novi studijski album Bajage i “Instruktora”, sa devet pesama, čiji se izlazak očekuje za dve sedmice.

– Nikad nismo radili turneju po Americi i Kanadi ispod 10-12 koncerata – rekao nam je Bajaga. – Ali, kako smo završili album, koji sada treba da se odštampa, dogovorili smo ove svirke “preko bare”. U Njujorku smo svirali u “Kating rumu” na Menhetnu, koji je bio rasprodat dva dana ranije. U Čikagu je uvek dobro, “Džos lajv” je jedan od boljih prostora za koncerte, rokerska sala, a nama kad su dobra sala i raspoložena publika, pravo je zadovoljstvo da sviramo.

Na pitanje gde još nisu svirali, Bajaga uz osmeh odgovara:

– Jedino nismo svirali u Južnoj Americi!

Po povratku u Srbiju, Bajagu i “Instruktore” očekuje promocija novog albuma “U sali lom”, njihovog 12. po redu.

– Ove zime smo radili novi album, pa nismo mnogo svirali – veli Bajaga. – Biće devet pesama, jedva čekam da album izađe, pa da ga predstavimo publici. Očekujem da će biti objavljen za 10 do 15 dana.

Foto: M. Labudović

Izvor. Novosti

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *