Android Wear bi mogao postati Wear OS

Objavljeno: 12.3.2018.


Android Wear bi mogao biti na listi za izmenu brenda. Korisnici, koji su istraživali najnoviji Android P Developer Preview, su primetili da Google ne samo da Android Wear sada naziva Wear OS, već je uobičajeni logo u obliku sata zamenio slovom “W”.
Ovo naravno ne znači da će i zvanično doći do promene naziva platforme, ali sugeriše da postoji mogućnost da se ovo desi do zvanične objave Androida P (a možda već i tokom Google I/O konferencije u maju).

Za sada nema zvaničnog objašnjenja promene oznake, ali ne bi bilo neobično da Google implementira Wear OS naziv. Kao što je to bio slučaj i sa Google Pay (koji se originalno zvao Android Pay), kompanija želi da izbegne korišćenje Android oznake na proizvodima koji nisu striktno limitirani na Android uređaje.

Pomenuta izmena bi mogla biti značajna za trenutno stanje na tržištu pametnih satova i drugih nosivih uređaja. IDC je ukazao na to da je Android Wear praktično nepostojeća platforma u top pet proizvođača tokom četvrtog tromesečja 2017. godine. Možda će promena naziva pomoći platformi da se probije na tržištu pametnih satova.

Izvor: Engadget

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *