KGI: Galaxy Note9 neće imati senzor otiska prsta ispod ekrana

Objavljeno: 10.3.2018.


Kada je Samsung objavio svoj patent za senzor otiska prsta ispod displeja, mnogi su pomislili da će ovo biti implementirano u Galaxy S9 model.
To se nije desilo, pa su se glasine pomerile na Galaxy Note9. Čak je i pouzdani analitičar Ming-Či Kuo prognozirao da bi ovogodišnji fablet konačno mogao implementirati famozni senzor ispod displeja. Međutim, najnovije glasine su sugerisale drugačije.

Kuo je promenio svoj stav i sada se slaže sa glasinama. Samsung je, prema navodima, otkazao funkciju jer ni ultrasonični čitač (koji donosi Qualcomm), ni optički čitač (koji proizvode Samsung LSI, Synaptics i drugi) nisu zadovoljili tehničke zahteve južnokorejske kompanije.

Ipak, KGI analitičari veruju da će Samsung u nekom trenutku implementirati pomenuti senzor. Prema njihovom mišljenju, skeniranje lica neće zameniti senzor otiska ispod displeja, tako da će ovaj čitač biti od značaja za buduće full-screen dizajne.

Kuo ipak veruje da će Android proizvođači (izuzev Samsunga) preferirati skeniranje lica umesto senzora otiska ispod displeja. Prema njegovim rečima, tokom narednih nekoliko godina biće isporučeno više Android telefona sa opcijom skeniranja lica, nego sa senzorom otiska ispod displeja.

Izvor: GSMArena

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *