Leica Monochrom stealth fotoaparat svetli u mraku

Objavljeno: 9.3.2018.


Leica predstavlja limitiranu ediciju svog Monochrom fotoaparata, koji bolje reaguje na svoj crno-beli senzor tako što ima gotovo u potpunosti crno kućište.
Novi “stealth edition” Monochrom (Typ 246) fotoaparat će se prodavati po ceni od 15750 dolara, što je gotovo dva puta više od standardne edicije.

Za pomenuti novac se dobijaju i neki dodaci, koje standardni model nema. Najbitnije je što novi model stiže uz objektiv (Summicron-M 35mm f/2 ASPH), koji se uobičajeno prodaje za oko 3000 dolara. Crna boja dominira na fotoaparatu, a nadjačava bilo koje druge nijanse. Takođe, držač je dobio kožnu presvlaku, koja je glatka i ima matirani izgled.

Na stealth edition modelu ipak ima nekoliko delova koji su druge boje, a selektovana tržišta će dobiti objektiv sa oznakama bele boje kako bi se izdvojio. Ove bele oznake će u mraku sijati zelenom bojom.

Leica će kreirati samo 125 stealth edition Monochrom fotoaparata, koji će se u prodaji naći od 20. marta. Kompanija ističe da je uređaj proizveden u saradnji sa Rag & Bone osnivačem i direktorom Markusom Veinrajtom.

Izvor: The Verge

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *