Intel najavio VPU za Windows Machine Learning platformu

Objavljeno: 9.3.2018.


Pre nekoliko godina, Microsoft se hvalio mogućnostima veštačke inteligencije koju implementira Windows 10, tokom svoje Developer Day konferencije.
Machine Learning (ML) je takođe bio fokus događaja, a Microsoft je najavljivao da će developeri biti u mogućnosti da koriste istrenirane ML modele u svojim Windows aplikacijama.

Intel je sada najavio svoj dodeljeni Movidius Myriad X Vision Processing Unit (VPU), koji će dodatno smanjiti operativne troškove i poboljšati efikasnost kada se radi sa veštačkom inteligencijom.

Intel ističe da je kompanijin najnoviji VPU prvi industrijski system-on-chip (SoC), koji koristi dodeljeni “neural compute engine” za hardversku akceleraciju, tako što efikasno distribuira AI kroz različite tipove hardvera. Kompanija sugeriše da je čip specifično dizajniran za operacije u okviru “deep neural network” zadataka uz visoke brzine i niske troškove. Ovo će developerima omogućiti da izgrade narednu generaciju “deep neural network” aplikacija na Windows klijentima.

Microsoft je istakao da je veoma uzbuđen zbog saradnje sa Intelom, koja će pored razvoja inteligentnih aplikacija, omogućiti i OS-specifičnih funkcija, koje uključuju personalne asistente, pametnu muziku, pretragu i prepoznavanje fotografija i biometrijsku sigurnost.

Izvor: TheNextWeb

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *