Malim modnim trikovima do vitkijeg izgleda

Objavljeno: 8.3.2018.


Svi znamo za onu “crno sužava”, a u daljem tekstu vam otkrivamo da li je to zaista istina ili samo mit kojim se zavaravamo kada nabacimo koje kilo viška
Svi znamo za onu “crno sužava”, a u daljem tekstu vam otkrivamo da li je to zaista istina ili samo mit kojim se zavaravamo kada nabacimo koje kilo viška. I ako se slažemo da fizički izgled nije nešto što je presudno, i da su karakterne osobine ono najvažnije kod svake osobe, ne možemo da zanemarimo činjenicu da je vizuelni utisak koji ostavljamo takođe jako bitan. Devojke sa mogujatosama.com vam predlažu kako da svoj modni stil prilagodite aktuelnim trendovima, ali i što je najvažnije vašoj telesnoj građi. Dok ne uvedete promene u svoj način ishrane, trening i generalno način života, evo malih modnih trikovakoji će vam pomoći da uz pomoć garderobe izgledate vitkije.

Kako da vaša figura dođe do izražaja uz par modnih pravila


Crne kombinacije i kontrast

Crna je trend, uvek! Negde postoji nepisano modno pravilo da će se crna uklopiti uvek i uz sve. Lako će se kombinovati, a moći ćete da je nosite u svakoj prilici. Ono što je još benefit crne, zvali je bojom ili ne, jeste da ona vizuelno sužava. Tako da ako želite da u svakom trenutku izgledate ženstveno i elegantno, a da prikrijete posledice noćne šetnje do frižidera, sa crnom nema greške.

Kejt Vinslet ima malu tajnu kada je u pitanju odabir kontrasta i dezena. Ona se koristi trikom kombinovanja dve boje, tamnije i svetlije. U čemu je tajna pitate se? Ako tamniju boju nosite sa bočne strane, a svetlu sa prednje i zadnje strane, takvo kontrastno slaganje vizuelno će vas suziti i izdužiti. Neverovatno, zar ne? Može se primenjivati kod haljina, pantalona, suknji…

Dobar džins i modni detalji

Kao što je slučaj sa crnom, tako je i taman džins konstantan u svim modnim trendovima. Izaberite kroj farmerki koji vam najbolje pristaje i u kojima se osećate najbolje. Trik je da birate one sa manje elastina i što manje detalja, posebno sa zadnje strane jer onda možemo dobiti kontra efekat.

Izbegavajte plitke farmerke, ali i one izrazito visokog struka. A ako izaberete i one sa nogavicama ravnog kroja, u svom garderoberu ćete uvek imati osnovni komad odeće na koji ćete nadograđivati svoju odevnu kombinaciju.

Nakit je tu da odvuče pažnju! Veliki komadi upečatljivog nakita “upadaće” u oko vašem sagovorniku, i skretati pažnju ka sebi.

Nakit može biti od velike pomoći! Naročito krupne ogrlice i minđuše, koje privlače pažnju na sebe.

Pruge i dobar kroj

Ono što biste morali da posedujete u vašem ormaru definitivno su stvari sa vertikalnim prugama. Pruge su svedeni dezen, koji će ako se nađe na vašoj suknji ili pantalonama optički izdužiti vaše noge. Može se kombinovati I poslovnim I casual kombinacijama, i uvek će izgledati dobro.

Još jedna situacija u kojoj možete postići potpuno suprotan efekat jeste pokušaj da prikrijete vašu kilažu noseći vrećaste stvari. Birajte strukirane komade! One koji će istaći vaše atribute, a prikriti vaše nedostatke. Odlučite se za malo čvršće materijale koji će dodatno pomoći kod sužavanja, a ispod njih vam se neće ocrtavati veš. Strukirana garderoba nije protivnik, nego najbolji saveznik u ovoj borbi.

Suknje dubokog struka i magični A kroj

Da li znate koja su to dva oblika suknji i haljina koja svakoj telesnoj građi stoje fenomenalno? Elegantna pencil suknja i čuveni A kroj. Naravno bitno je da dužinu uskladite sa svojom visinom kako biste izbegli vizuelno skraćivanje nogu. Ali ovo su dva kroja sa kojima nema greške.

Šta to radi pencil suknja? Kada je dubokog struka čini da vaš obim izgleda manje, a sa druge strane pomaže vašim nogama da izgledaju duže. A to sve želimo, zar ne? Izaberite tamniju nijansu, neka dužina bude do pola kolena ili tik iznad njega.
A kroj će vam pomoći kod sužavanja struka, i “prebaciće” oko posmatrača na mesto koje je najuže na vašem telu. Ako ste dama sa naglašenim kukovima, ovo će biti pravi izbor za vas. Pogledajte nekoliko saveta kako da vaša kruška građa izgleda najbolje na OVOM linku.

Monohromatske kombinacije i ”nude” obuća

Jednobojne kombinacije i monohromatski stil izgledaće elegantno i kao da ste se potrudili, čak i kada ste na brzinu izleteli iz kuće. Bez puno brige oko kombinovanja dobija se izgled vizuelno prave linije, koja sama po sebi izdužuje.

Koliko god u prvi mah smešno zvučalo ”nude” cipele u boji vaše kože izgledaće kao određeni vid ekstenzije, i učiniće da vaša noga izgleda duže. Iskoristite dolazeće proleće i leto i testirajte same ovaj trik noseći nude cipele i sandale.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *