Skandal: Nijemci snimali golu ženu u dubrovačkoj crkvi, ljuti biskup prijeti prijavama

Objavljeno: 7.3.2018.


Građani Dubrovnika i tamošnje sveštenstvo ogorčeni su zbog toga što je ekipa nemačkih filmadžija, koja ovih dana tamo snima dokumentarni film, snimala u crkvi na Jezuitima editorijal s golom ženom.
 Uzbunu je digao dubrovački biskup Mate Uzinić na svom nalogu na Fejsbuku.

“Dragi prijatelji, duboko me ražalostilo to što je danas zbog vlastite promocije otvorenost dubrovačkih crkava zloupotrebljena za snimanje neprimerenih fotografija pod krinkom umetnosti, na šta ćemo morati da reagujemo medijski i pravno. Moleći večeras Gospoda za nas koji smo ovim povređeni, s raspetim Isusom želim da molim i za one koji su to uzrokovali govoreći: ‘Oče, oprosti im, ne znaju što čine!'”, napisao je Uzinić,

U komentarima su svoje ogorčenje i podršku Uziniću izrazili brojni vernici, a oglasio se i kardinal Vinko Puljić iz misije u nemačkom gradu Zigenu.

“Dragi Biskupe, molimo Vas iz HKM Zigen da medijski i pravno reagujete! Večeras su me zvali vernici iz moje Misije, inače Dubrovčani, koji su jako ogorčeni s time šta se radi od našega Dubrovnika. Ogorčeni smo! A to što govorite da ‘ne znaju što čine’ … znaju, znaju i te kako znaju … Namerno ciljana Sodoma …! Namerno skrnave Hram Božji! Bog Vam dao snage Mate db”, prokomentarisao je Puljić.

U dubrovniku ovih dana ekipa berlinske Filmske akademije snima dokumentarni film nazvan “Boja golo” (The Color Nude). U filmu se pojavljuje i dubrovački fotograf Stijepo Brbora, koji u utorak na poznatim dubrovačkim lokacijama snimio editorijal s Vesnom Knežević.

Izvor: Index

Foto: Dubrovački dnevnik

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *