Bentley Bentayga Hybrid premijerno u Ženevi

Objavljeno: 7.3.2018.


Bentley je predstavio potpuno novu, hibridnu verziju modela Bentayga. Kompanija ovaj model naziva „prvi luksuzni hibrid na svetu“, a predstavila ga je na Sajmu automobila u Ženevi. Njegov plug-in hibridni pogosnki sklop se sastoji od trolitarskog V6 benzinskog agregata, elektromotora i baterije. Kompanija nije otkrila nikakve detalje, ali nam je potvrđeno da će samo sa […]
Bentley je predstavio potpuno novu, hibridnu verziju modela Bentayga.

Kompanija ovaj model naziva „prvi luksuzni hibrid na svetu“, a predstavila ga je na Sajmu automobila u Ženevi. Njegov plug-in hibridni pogosnki sklop se sastoji od trolitarskog V6 benzinskog agregata, elektromotora i baterije.

Kompanija nije otkrila nikakve detalje, ali nam je potvrđeno da će samo sa jednim punjenjem ovaj model, samo na električnu energiju moći da pređe i do 50 kilometara. Poznato nam je i da će emitovati samo 75grama ugljenikovog dikosida po pređenom kilometru.

Takođe nam je rečeno da se baterija može potpuno napuniti za dva i po sata sa brzim punjačem a preko standardne utičnice u kući, baterija se može napuniti za sedam i po sata.

Kada već govorimo o punjenju, moramo napomenuti da je Bentley agnažovao dizajnera Filipea Starka da kreira punjač koji se montira na zid, i koji se zove „Power Dock“.

Kako bi bio što ekonimčniji, Bentayga Hybrid samostalno računa optimalnu potrošnju goriva i elektromotora svaki put kada se destinacija unese u navigacioni sistem. Naime, sistem će povećati dužinu trajanja rada elektromotora u gradskoj vožnji.

Što se dizajna tiče, hibridna verzija je skoro potpuno ista kao i verzija sa konvencionalnim pogonskim sklopom, s tim što je na ovoj drugoj vidljivo prisustvo „Hybrid“ oznaka.

Veće promene desile su se u kabini, gde je nova verzija dobila restilizovani infotejnment sistem i instrument tablom koja sada poeduje ekrane koji prikazuju informacije o hibridnom pogonskom sklopu. Naime, termometar je zamenjen ekranom koji pokazuje nivo napunjenosti baterije i slično.

Kupci će model Bentayga Hybrid moći da poruče od druge polovine ove godine, s tim što će se on prodavati samo na „odabranim“ tržištima.

Izvor: VreleGume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *