Obradović: Sljedeće je zlato na Olimpijskim igrama

Objavljeno: 6.3.2018.


Goran Obradović, trener Ivane Španović, rekao je da je svetska šampiona u skoku u dalj pokazala kako se bori za zemlju
Naša najbolja atletičarka osvojila je zlatnu medalju na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Birmingemu.

Pokazala je kako se bori za zemlju, hrabrost, snagu i zalaganje u sportu. Budućnim atletičarima poručio bih da vredno treniraju, slušaju trenera i nikad da ne odustaju. Zlatnu medalju još nismo imali u kolekciji, a Ivana je dva puta bila evropska šampionka. Olimpijske igre i napad na zlato je ono najvažnije što sledi“, rekao je Obradović na svečanom dočeku Španovićeve u Atletskoj dvorani na Banjic, a potom i dodao:

Ivana je imala manje zdravstene probleme pred SP, ali nismo želeli da se ta priča širi, kako ne bismo kasnije imali alibi… Ivana nije bila na 100 odsto u Birmingemu… Zbog povrede zgloba je propustila petu seriju, pošto je posle četvrte malo slabije doskočila… Nije ništa alarmanrno, blaža je povreda i nije nešo što mora da nas brine“.

On je podsetio da je Španović imala povredu zbog koje nije bila na maksimumu.

“Imala je mali bandaž na “Serbia openu”, nije skakala sa 100 posto mogućnosti, zbog čega je i propustila petu seriju. Ništa alarmantno, povreda će biti sanirana“.

Španović je zbog najvećeg uspeha u istoriji srpske atletike dobila nagradu od 20.000 evra, a trener Obradović 10.000.

Hvala atletskoj kraljici Ivani i Goranu na istorijskom rezultatu za srpsku atletiku. Bilo mi je teško sa tribina da gledam, trebalo je preživeti šest serija. Verovali smo od početka da će Španović biti zlatna“, kazao je prvi čovek Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *