Američka kompanija lansirala novi model nakon 100 godina

Objavljeno: 25.2.2018.


Confederate Motorcycles je prošle godine postao Curtiss Motorcycles, pa je tako novi model postao prvi motocikl s Curtiss oznakom nakon više od 100 godina.
Model Warhawk, proizveden u ograničenoj seriji, je omaž Glenu Kertisu, čoveku iza prvog američkog V-Twin dvotočkaša.

Ujedno, Warhawk će biti poslednji V-Twin model koji će kompanija proizvesti, jer će se agregata s unutrašnjim sagorevanjem preći na električne motore.


Smešten u hromiranom ramu agresivnog izgleda, njegov V-Twin motor ima zapreminu od 2.163 kubika, dok na raspolaganju ima 150 KS i 217,6 Nm maksimalnog obrtnog momenta na 2.000 o/min. Uprkos tolikoj snazi, Warhawk je više izložbeni model i to pre svega zbog svojih unikatnih detalja.

Proizvodnja će biti ograničena na 35 primeraka, a svaki će koštati 85.400 evra.

“Proteklih 27 godina radimo na usavršavanju pronalaska gospodina Kertisa”, izjavio je izvršni direktor kompanije, Met Čejmbers. “Svo naše znanje je ugrađeno u ovu mašinu, a kako je Warhawk zasnovan na P51 Fighter modelu, motor, pogonski sklop i šasija su snažni kao sef u banci. Jednostavno rečeno, ne postoji eksplozivniji američki hot-rod V-Twin model od Warhawka.”

Kompanija je uz lansiranje ovog modela najavila i partnerstvo sa Zero Motorcycles, a rezultat saradnje biće 100% električni kruzer po imenu Hercules.

Izvor: Motoberza

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *