Novi Volvo V60 je zvanično predstavljen!

Objavljeno: 21.2.2018.


Kompanija Volvo je održala obećanje i danas je zvanično predstavila novu generaciju svog modela V60, a javna premijera će biti održana na Sajmu automobila u Ženevi. 
Nova generacija ovog modela bazirana je na SPA platformi, te novi Volvo V60 postavlja nove stnadarde u srednjem premijum segmentu, buduće da poseduje pregršt nove tehnologije.

Novi Volvo V60 je za 117 mm duži od modela XC60, te je sada dugačak 4.761 mm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2.872 mm. Zahvaljujući ovim dimenzijama dobilo se više prostora u kabini, kao i u prtljažniku čija zapremina sada iznosi 529 litara sa zadnjim sedištima na svom mestu, dok, kada se ona spuste, zapremina se povećava na 841 litar.

Ovaj novi model će biti prvi model kompanije Volvo u premijum karavan segmentu koji je baziran na SPA platformi i koji će se prodavati u dve plug-in hibridne verzije, bar u Evropi. Prva verzija će posedovati T6 Twin agregat koji snagu šalje svim točkovima i koji proizvodi 340 konjskih snaga, a jača verzija će pored elektromotora posedovati i T8 Twin agregat koji proizvodi 390 konjskih snaga koje se takođe šalju svim točkovima. 

U ponudi će biti još i verzije sa T5 i T6 verzijama motora, kao i D3 i D4 dizel agregati.

Novi V60 će imati iste dizajnerske linije kao i modeli V40 i V90. Prednjim delom će dominirati velika, široka maska (rešetka), sa čije će se leve strane nalaziti farovi sa poznatim dizajnom kompanije, kojeg ona naziva „Torov čekić“. Posmatrano sa strane, vidimo da će ovaj model imati panoramski krov kao i srebrne „krovne šine“ i prepoznatljiva zadnja svetla.

Na dizajn enterijera u velikoj meri je uticao dizajn kabine iz modela XC60. Prema tome, očekujemo skandinavski dizajn u kombinaciji sa kvalitetnim materijalima. U ovom modelu se nalazi i veliki ekran infotejnment sistema, kompatibilan sa Android Auto i Apple CarPlay platformama.

Vovlo V60 je opremljen i brojnim sistemima za asistenciju vozaču kao i bezbednosnim sistemima, što je i očekivano, budući da je Volvo jedan od vodećih proizvošača kada je reč o bezbednosti utnika u njihovim vozilima. On poseduje i polu-autonomni sistem vožnje. 

Prodaja prvih primeraka ovog modela će početi na leto.

Izvor: VreleGume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *