ZOI: Savčenko i Maso donijeli Njemačkoj zlato, Šveđanki zlato u biatlonu, povreda hrvatske skijašice

Objavljeno: 15.2.2018.


Nemački par Aljona Savčenko i Bruno Maso osvojili su zlatnu medalju u umetničkom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.
Savčenko i Maso su bili četvrti posle kratkog programa, ali su sve nadoknadili u slobodnom programu u kome su dobili rekordnih 159,31 poen i osvojili zlatnu medalju. Oni su bili najbolji ukupnim rezultatom od 235,90 poena.

Ukrajinka Savčenko je pet puta učestvovala na Zimskim olimpijskim igrama, promenila tri partnera i predstavljala dve zemlje, ali je tek u Pjongčangu uspela da osvoji olimpijsku medalju.

Srebrnu medalju osvojili su vodeći posle prvog dela programa, kineski klizači Suj Vencin i Han Cun sa 235,47 poena, a bronzu su osvojili Kanadjani Megan Duamel i Erik Redford sa 230,15 poena.

Šveđanka Hana Eberg osvojila je zlatnu medalju u biatlonu na 15 kilometara na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Eberg je pobedila rezultatom 41:07,2 minuta.

Srebrnu medalju osvojila je Anastasija Kuzmina sa zaostatkom od 24,7 sekundi. To je njena druga medalja u Pjongčangu, pošto je osvojila srebro u poteri.

Nemačka biatlonka Laura Dalmajer osvojila je bronzu sa zaostatkom od 41,2 sekunde. Ona je tako osvojila treću medalju u Pjongčangu, posle zlata u poteri na 10 kilometara i u sprintu na 7,5 kilometara.

Hrvatska skijašica Leona Popović doživela je strašnu povredu na svom prvom nastupu na Zimskim olimpijskim igrama.

Dvadesetogodišnjakinja je nezgodno pala u prvoj vožnji velelaloma i odmah je ambulatnim kolima prevezena u bolnicu. Posle lekarskih pregleda ustanovljeno je da je Leona pokidala prednje ukrštene ligamente kolena.

Za nju su Igre u Pjongćangu završene i čeka je višemesečna pauza.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *