Zašto su žene “teške”

Objavljeno: 15.2.2018.


Ko je najteža osoba u vašem životu? Ako ste rekli majka, sestra, supruga, mislite isto što i većina ispitanika u studiji Univerziteta u Kaliforniji koji su žene označili kao takve
KO JE najteža osoba u vašem životu? Ako ste rekli majka, sestra, supruga, mislite isto što i većina ispitanika u studiji Univerziteta u Kaliforniji koji su žene označili kao najteže osobe u svojim životima.

Istraživanje je sprovedeno na 1100 ispitanika starosti od 20 do 70 godina koji su opisali 12.000 veza u svojim životima. Ispostavilo se da u životu prosečnog čoveka postoji 15 odsto komplikovanih veza, a najčešće su to one sa pripadnicama nežnijeg pola koje su optužene da zvocaju, žale se, kontrolišu.

Vođa studije Klod Fišer kaže da ovaj nalaz ima dve strane medalje – žene u našim životima zvocaju, ali su i istovremeno i osobe koje su najviše emocionalno uključene u odnos i na koje se najviše oslanjamo.

Na listi ljudi sa kojima ispitanici ostvaruju teške veze su i roćaci, supružnici, roditelji koji stare, kolege. Očekivano, najlakši su nam prijatelji jer njih biramo.

Foto: Shutterstock

Izvor: Novosti

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *