Vulin položio venac: “Sloboda i pravda najviše vrednosti”

Objavljeno: 15.2.2018.


Povodom Dana državnosti, ministar odbrane Aleksandar Vulin, kao izaslanik predsednika Republike, položio je venac kod spomenika Neznanom junaku na Avali.
Vulin je u Spomen knjigu je zapisao da su sloboda i pravda najviše vrednosti koje su stvorile Srbiju.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, ministar je venac položio u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i komandanta Komande za obuku general-potpukovnika Đokice Petrovića.

„Srbiju su stvarali ustanci i ustavobranitelji. Sloboda i pravda su najviše vrednosti koje su stvorile Srbiju. Od naših starih naučili smo da sloboda nije jednom dana, već je najviša vrednost za koju se živi i bori svakog dana. Generacije ustanika su izborile naše pravo na izbor i naše pravo na slobodu. Ne smemo biti manje hrabri ni manje mudri od naših predaka. U čast predaka, za slavu potomaka!“ – zapisao je vulin u Spomen knjigu.

Srbija danas nizom manifestacija obeležava Dan državnosti, kao podsećanje na Sretenje 1804. godine, kada je podignuta revolucija i počelo oslobađanje od Turske, i isti datum 1835. godine, kada je donet prvi moderni ustav Srbije.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *