Red Bull može biti nepobjediv sa Mercedes motorima

Objavljeno: 15.2.2018.


Red Bull ekipa dokazala je da poseduje pobednički tim, ali njegovi vozači su potvrdili da bi stvari bile daleko bolje po njih ukoliko bi posedovali bolje motore.
Maks Verstapen, najmlađi i najperspektivniji vozač tima Red Bull, smatra da pogonski sklop u njihovim bolidima nije bio stabilan kao oni u Mercedesu i Ferrariju, ali je sigurno posedovao određene kvalitete, jer drugačije ne bi ni potrajao.

Verstapen je pozvan u A tim ove ekipe tokom 2016. godine, nakon nešto više od jedne sezone provedene u Scuderia Toro Rosso taboru, ali to je bilo prilično kasno i dugo nakon što je Red Bull izgubio pobedničku formu i od kada je Sebastijan Fetel osvojio četiri uzastopne titule svetskog šampiona, između 2010. i 2013. godine.

Velika promena se ne zasniva toliko na promeni vozača, već je više uzrokovana promenom motora i pravilnika F1 šampionata. Mercedes je poneo titulu najboljeg proizvođača motora pod ovim uslovima, dok su jedinice kompanije Renault, koje je Red Bull koristio, ostale bez očekivanih performansi.

Međutim, ovo nije zaustavilo „pobesnelog Maksa“ i njegov Red Bull od hvatanja u koštac sa izazovima. Prošle godine, kada je Verstapen proveo prvu punu sezonu sa svojim timom, Holanđanin je osvojio dve Velike nagrade, završivši još nekoliko puta na ostala dva podijuma, kako bi konačno stao na šesto mesto u ukupnom plasmanu.

Njegov klupski kolega Danijel Rikardo osvojio je svega jednu trku, ali je oko osam puta stao na neki od preostalih podijuma, preskočivši svog klupskog kolegu za jedno mesto na tabeli.

Ovo je daleko bolje od rezultata ekipe Renault, koja je prvenstvo završila bez i jednog jedinog podijuma. Svi vozači ove ekipe su bili pobeđeni u svakom smislu i to ne samo od strane dua kompanije Mercedes, Luisa Hamiltona i Valterija Botasa, već takođe Fetela i Raikonena, vozača ekipe Ferrari.

Kasnije ovog meseca ovogodišnja sezona startuje u Melburnu.

Izvor: VreleGume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *