Poslije masakra smiren i hladan

Objavljeno: 15.2.2018.


Snimak hapšenja 19-godišnjeg Nikolasa Kruza nakon masakra u školi prikazuje smirenog mladića, koji se bez opiranja predaje policiji nakon što je ubio 17 ljudi.
Iako nekoliko profesora škole navodi da je začuđeno zbog toga što je upravo Kruz napadač, oni koji su ga bolje poznavali navode da nisu začuđeni.

Mediji su objavili da je Kruz izbačen iz škole i da je tokom školovanja imao problema sa ponašanjem, a jedan dečak koji je išao sa njim u razred kaže da “nije šokiran što je on ubica”.

“Sve vreme je pričao samo o oružju, noževima i lovu. Ne mogu da kažem da sam šokiran. Ako se gledaju ranija iskustva sa njim, on je i delovao kao vrsta klinca koji bi bio spreman da ovo uradi”, rekao je njegov bivši drug iz odeljenja Džošua Čaro.

Drugi đak škole, koji nije otkrio ime, rekao je da je Kruz bio “dete sa mnogo problema”.

“Uvek je delovalo da ga je mnogo toga mučilo. Znam da je pucao iz oružja i da je osećao da mu to, pretpostavljam, davalo neki osećaj uzbuđenja”, rekao je on.

Kako prenose mediji, drugi učenici Kruza opisuju kao “usamljenika”.

Nastavno osoblje kaže da je Kruz ranije pretio drugim učenicima i da je zbog toga udaljen iz škole, ali da uprkos tome nije bilo nikakvog upozorenja niti ozbiljnih pretnji upućenih školi.

“Bio je tih i miran, lično nikada nisam imao problema sa Nikom”, rekao je njegov profesor matematike Džim Gard.

Policija je saopštila da detektivi pregledaju Kruzov računar i da su dosad pronašli “dosta uznemirujućih stvari”, kao i da je kod njega pronađena velika količina municije.

Na fotografijama sa društvenih mreža, čija autentičnost zasad nije potvrđena, navodno se vidi Kruz kako drži pištolj, lovačku pušku i tri lovačka noža između prstiju kao kandže

Kruz je uleteo u svoju bivšu školu u Parklendu u Floridi naoružan polu-automatskom puškom AR-15 i ubio najmanje 17 osoba.

U pitanju jedan od deset najsmrtonosnijih napada ove vrste u SAD.

Izvor: Agencije

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *