Plakat na Ambasadi Srbije Srbije – umobolan čin!

Objavljeno: 15.2.2018.


Postavljanje agresivnog plakata na Ambasadu Srbije u Sarajevu na dan kada se obilježava jedan od najvažnijih datuma u istoriji srpskog naroda “umobolan čin” koji dolazi od onih koji bi voljeli da Srbija i BiH, Srbi i Bošnjaci ostanu u vječnom sukobu,izjavio je ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak.
On je upozorio da ovo nije samo poruka za Srbiju, već i poruka za Srbe koji žive u Republici Srpskoj i BiH, zbog čega je pozvao sve nadležne institucije da što prije otkriju ko stoji iza ovog incidenta.

“U svemu ovome moramo pobijediti mi koji gledamo u budućnost i koji želimo da se Srbi i Bošnjaci, Srbija i BiH zajednički razvijaju jedni pored drugih, svom snagom napreduju i u reformama i ka EU, a ne da pobijede oni koji žele strah i neizvjesnost”, poručio je Crnadak.

On je najavio da će biti prisutan na prijemu koji organizuje Ambasada Srbije povodom Dana državnosti i da će iste ove poruke prenijeti ambasadoru.

Na ulazu u Ambasadu Srbije u Sarajevu nepoznata lica zalijepila su plakat na kome je nacrtana mrtvačka glava ispod koje piše “Četnici kostobacani”.

Ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević izjavio je Srni da su, ovaj vrlo provokativan plakat i za danas najavljene demonstracije Bosanskog pokreta ispred Ambasade dva povezana događaja.

AGENCIJE

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *