Oslobodite se pritiska, vođenje ljubavi ne mora da bude uvijek savršeno

Objavljeno: 15.2.2018.


Seks je sam po sebi dovoljan da osetite bliskost, pripadnost sa nekim. Da se osetite voljeno ili samo poželjno – u zavisnosti kako birate partnera.
Svakako uvek imamo pretpostavku da baš taj put seks mora da bude neverovatan. Ali, ne morate uvek da od sebe očekuje akciju kao na filmskom platnu.

Terapeuti čak kažu i da svaki seks ne mora da se završi orgazmom.

Često se dešava da devojke veruju kako će njihov partner tokom prvog puta nekom magijom uraditi sve onako kako su one oduvek maštale.

Ako se njihova očekivanja ne ispune, odmah prorade sumnje o partneru i o dobrom seksualnom životu.

“Za sve je potrebno strpljenje. Recimo, ako ste spremni da zbog nekog projekta na poslu ostanete do kasno, i tako nekoliko dana za redom, morate da uložite i toliki ekstra napor ako želite da vam bude seks sjajan. Koliko ulažete toliko možete i da očekujete da vam se vrati kao zadovoljstvo, ali važno je da se ne opterećujete. Nije jedan propust kompletan promašaj zbog koje biste trebali da raskinete vezu”, navodi terapeut Kristal Vudbridž.

Prema njenom mišljenju seks može da se završi “na pola”, kada ćete partneru predložiti da ostatak večeri provedete uz film, razgovor, šetnju…

“Važna su vaša osećanja, pripadnost, bliskost. Ostalo će lako doći. Ako maštate da imate seks kao u erotskim filmovima, imajte ga. Razgovarajte sa partnerom, dogovorite se. Na vama su sve opcije”, kaže.

Foto: Thinkstock

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *