Najavljen novi Volvo V60

Objavljeno: 15.2.2018.


Nakon novog sedana S90 i karavana V90, kao i obnovljene i proširene SUV/crossover game (XC40, XC60 i XC90), Volvo će uskoro predstaviti i naslednika sadašnjeg V60.
Zvanična premijera će se održati 21. februara, a kao najava služe ova teaser slika i kratki video.

Kako se očekuje, inspiracija za izgled novog V60 će doći sa modela V90, pri čemu bi trebalo da se ističu velika prednja maska i upadljiva svetla sa “Torovim ćekićem.”

I novi S60 će biti napravljen na SPA platformi, dok će se u gami motora najverovatnije naći agregati poznati iz modela XC60. To znači da možemo očekivati 2,0 litarske četvorocilindrične benzince i dizelaše (između ostalog D4 sa 190KS i D5 sa 235KS), pa benzinac T5 sa 254KS i T6 sa 329KS, kao i plug-in hibridnu varijantu sa oko 400KS.

Neke informacije kažu da će se V60 nuditi sa opremom Momentum, Inscription i R-Design Pro, a može se očekivati i sportska Polestar varijanta.

Takođe, automobil će biti i duži u odnosu na sadašnju generaciju i raspolagaće sa najmodernijim bezbednosnim sistemima (između ostalog Steer Assist, Blind Spot Indication…), kao i opcionim Pilot Assist sistemom (polu-autopilot koji može da upravlja automobilom bez pomoći vozača odnosno da skreće, ubrzava i koči).

Kako stvari sada stoje, novi V60 se u prodaji se može očekivati do kraja godine, a pridružiće mu se i novi S60 sedan.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *