Mercedes Maybach S-klase postaje još luksuzniji

Objavljeno: 15.2.2018.


Mnogi kupci modela Mercedes-Maybach S-klase su se žalili da mu nedostaje luksuza u poređenju sa cenom.
Nemački proizvođač luksuznih automobila će iz tog razloga na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi predstaviti restilizovani Mercedes-Maybach S-klase koji će se količinom opreme i kvalitetom ugrađenih materijala dodatno odmaknuti od, već ionako prilično luksuznog, standardnog modela.

Već na prvi, letimičan pogled ovog automobila jasno nam je kako je komfor na zadnjoj klupi podignut na još veći nivo. Naime, Mercedes-Maybach S-klase dugačak je 5.460 milimetara, a međuosovinski razmak iznosi čak 3.365 milimetara, što je za čak 254 milimetara više nego kod standardne S-klase.

Mercedes-Maybach S-klase prodavaće se samo u dve benzinske varijante. Iza oznake S560 4Matic krije se četvorolitarski V8 koji proizvodi 463 konjskih snaga i 700 Nm obrtnog momenta, koji automobilu omogućava da od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,8 sekundi. Verzija S650 poseduje šestolitarski V12 koji proizvodi 621 konjsku snagu i 1001 Nm obrtnog momenta, te do „stotke“ ubrzava za 4,6 sekunde.

Kompanija Daimler je navela da je od pre tri godine, kada je počela prodaja ovog modela, dostavila preko 25.000 primeraka. Prošle godine, svaki deseti model S-Klase je prodat u Maybach verziji.

Izvor: VreleGume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *