Elon Mask i njegov Telsa Semi se mogu ugledati na Audi kada je riječ o budućnosti

Objavljeno: 15.2.2018.


Iako je ovo nezvnični render kompanije Audi, veoma lako možemo videti kako ovaj šleper vuče svoj teret u sledeći vek. 
Za razliku od putničkih automobila, teretni kamioni razvijali su se daleko sporije tokom godina, što je verovatno dovelo do toga da danas, na drumovima, šleperi ne izgledaju preterano drugačije od modela koji datiraju nekoliko generacija unazad.

Na primer, Peterbilt, kreiran sredinom sedamdesetih godina prošlog veka i dalje izgleda slično modelu koji je predstavljen sredinom prethodne decenije, dok električni kamion kompanije Tesla uvodi nešto aerodinamičniju putničku kabinu u mešavinu, a da ne pominjemo inovativne tehnologije, mada i dalje ostaje vozilo koje karakteriše ovaj vek.

Ovaj Audi HMV koncept, sa druge strane, predstavlja potpuno drugačiju priču. Moćna futuristička mašina osmišljena je u viziji dizajnera Džeremija Doda i poseduje mnogo elemenata koji bi normalno pripadali naučno-fantastičnim filmovima. Sa prikolicom pričvršćenom za kamion, možemo primetiti pet svetlosnih jedinica, tri na tovarnom delu i dva na „nosu“ vozila, a poslednji veoma lepo uranjaju u prednje delove „lukova“ iznad točkova.

Ukoliko moramo da pogađamo, možemo slobodno reći da ovakav kamion može veoma lako biti napajan električnim motorom i potpuno autonoman, posebno ukoliko imamo u vidu nekoliko prethodnih projekata nemačkog brenda. 

Ne bismo išli toliko daleko i tvrdili da će novi kamion nemačkog brenda biti potpuno bez vozača iz razloga što onda ne bi postojao razlog za kreiranje prave puničke kabine jer bi prikolica išla potpuno sama, odnosno, potpuno automatski.

Izvor: VreleGume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *