Citroen ne odustaje od nasljednika modela C5

Objavljeno: 15.2.2018.


Iz Citroena su najavili da će s modelom koji će nastaviti tamo gde je stao C5 ponuditi nova i zanimljiva rešenja koja u D segmentu još niko nije ponudio. “Modelom koji će naslediti Citroen C5, možda i C6, prekidamo veze s ustaljenim rešenjima koja se već godinama nude uz modele iz D segmenta, a glavni […]
Iz Citroena su najavili da će s modelom koji će nastaviti tamo gde je stao C5 ponuditi nova i zanimljiva rešenja koja u D segmentu još niko nije ponudio.

“Modelom koji će naslediti Citroen C5, možda i C6, prekidamo veze s ustaljenim rešenjima koja se već godinama nude uz modele iz D segmenta, a glavni ‘krivac’ za sve je filozofija na kojoj je stvoren C4 Cactus”, izjavila je direktorka Citroena Linda Jackson.

Uz svesnost da se poslovne limuzine koje previše odstupaju od tradicionalnih formi nikada nisu previše dobro prodavale, Jackson je naglasila da i ne očekuju da će njihova nova ekstravagantna limuzina biti među glavnim nosiocima prodaje, jer u Citroenu za takve stvari na raspolaganju imaju nekoliko drugih aktuelnih modela kojima će se uskoro priključiti još potencijalnih “bestselera”.

Konceptnim (hibridnim) modelom CXperience Citroen je već pokazao kako bi u osnovi trebalo da izgleda njihova nova velika limuzina, a napredni “deux chevron” bi u prodajne salone trebalo da stigne u prvim godinama naredne decenije.

Izvor: Klix.ba / Motor1

Foto: arhiva Autoblog.rs

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *