U Rusiji počela prodaja automobila za samostalno sklapanje

Objavljeno: 14.2.2018.


Kompanija DK Racing pustila je u prodaju komplete za sklapanje trkačkog automobila sopstvenim rukama.
U ponudi su tri kompleta. Prvi košta samo 290.000 rubalja (4.000 evra) i obuhvata okvir sa bezbednosnom kabinom, elemente sistema za oslanjanje, pedale, volan i osovine. Ovakva varijanta će odgovarati onim entuzijastima koji žele da dobiju ruski sportski automobil „Šortkat” koji će sami dovršiti i prilagoditi svojim željama.

Drugi komplet osim više spomenutih elemenata sadrži i plastične delove karoserije, sistem za kočenje, kovane felne i poluglatke gume. Ova varijanta košta 600.000 rubalja (8.400 evra).

Najskuplji komplet košta 950.000 rubalja (oko 13.300 evra) i obuhvata sve potrebne delove, uključujući enterijer i motor. Motor za „Šortkat” potiče od modela Granta Sport koji ima 184 konjske snage, ako koristi benzin sa oktanskim brojem 98, a 194 konjske snage ako koristi sportsko gorivo. „Stotku” dostiže za 4,5 sekundi, a maksimalna brzina mu je 240 kilometara na čas.

Svaki „konstruktor” uz komplet dobija video-uputstvo za sklapanje „Šortkata”, a u slučaju da mušterija naiđe na teškoće, stručnjaci kompanije DK Racing će ga posavetovati telefonski ili će doći na lice mesta da ubrzaju proces montaže.

Izvor: Russia Beyond

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *