Patite još uvijek za bivšim dečkom? Ovo neka vam bude utjeha

Objavljeno: 14.2.2018.


Vama nije nimalo lako, a njemu je verujte nam još gore!
Raskinuli ste vezu i koliko god da se trudite ne uspevate da ga sklonite iz misli i glave? Stalno razmišljate gde je, kako je, šta radi, da li se viđa s nekim novim, kada ćete naleteti na njega, da li ima nade za pomirenje? E pa ako ste mislili da je vama teško, nadamo se da će vas ovo bar malo utešiti.

Nedavno je sprovedeno istraživanje britanskih naučnika koje je pokazalo da su muškarci mnogo osetljiviji na prekid veze nego što se to dosad mislilo.

Emocionalne uspone i padove frajeri mnogo teže podnose od devojaka. Naučnici to objašnjavaju činjenicom da su žene sklonije sklapanju prisnih prijateljstava od muškaraca zbog čega imamo “rame za plakanje” kada zagusti.

Muškarci ipak često ne žele da pokažu osećanja, a naročito ne pred prijateljima. Sociolozi tvrde da  muškarci nemaju naviku da se poveravaju prijateljima i da se zbog nekog ljubavnog kraha mogu osećati izolovano. Rezultati istraživanju su, između ostalog, pokazali i da su žene nakon raskida veze sklone razgovoru o osećanjima, dok frajeri tugu češće utapaju u alkoholu i drugim porocima.

Foto: Shutterstock

Izvor: Cosmopolitan

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *