Novi Ford Focus bez maske

Objavljeno: 14.2.2018.


Na početku treba podsetiti da je aktuelna generacija Focusa svetsku premijeru imala još 2010. godine na NAIAS sajmu automobila u Detroitu, dok je redizajnirana verzija predstavljena početkom marta 2014., na sajmu u Ženevi.
Posle više od osam godina, vreme je dakle za potpuno novu generaciju. Premijera novog Focusa hatchback će se održati u aprilu ove godine na specijalnom događaju u Švajcarskoj, dok bi karavanski Focus Turnier zamenu trebalo da dobije kasnije tokom 2018. Ipak, jedna slika novog Focusa hatchback je već sada pred nama.

U svakom slučaju, novi Focus će biti za oko 50 kg lakši od još uvek aktuelne generacije, a dobiće i duže međuosovinsko rastojanje, prostraniji enterijer sa više mesta za putnike pozadi, kao i prtljažnik veće zapremine (kod Focusa Turnier iznosiće 550 litara u osnovnoj konfiguraciji). Takođe, u ponudi će biti i brojni bezbednosni i sistemi asistencije vozaču.

Novi Focus sedan bi trebalo da bude dugačak oko 465 cm i da ima međuosovinsko rastojanje od 270 cm.

U gami možemo očekivati više benzinskih i dizel motora (uključujući i 1,5 litarski trocilindrični turbo benzinac) pa i Focus Electric.

Na kraju, ponudu će zaokružiti sportske ST i RS varijante (RS sa 367KS), kao i luksuzni Focus Vignale i (pro)terenski Focus Active sa povišenim klirensom i dodatnim zaštitnim elementima na eksterijeru (možda i sa opcionim 4×4 pogonom).

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *