Ni Note 9 neće imati senzor otiska prsta ispod displeja

Objavljeno: 14.2.2018.


Prošlog oktobra pojavile su se informacije koje su sugerisale da bi Samsung Galaxy Note 9 mogao biti prvi telefon južnokorejske kompanije sa senzorom otiska prsta ugrađenim ispod displeja.
Međutim, najnovije informacije iz Južne Koreje sugerišu da da se ovo ipak neće desiti. Projekat koji je trebalo da donese tehnologiju na Note 9 je nedavno odložen, a doneta je odluka da se ponovo implementira senzor otiska prsta na poleđini.

Tokom posledenje dve godine nekoliko dobavljača je za Samsung radilo na senzoru otiska ispod displeja, međutim tehnologija je ponovo odložena zbog tehničkih poteškoća. Izvori iz industrije ističu da su preciznost i izdržljivost ovakvog senzora na nižem nivou od tradicionalnog senzora.

Samsung LSI, Qualcomm, Synaptics, IGES TEC i Beyond Eyes rade na ovakvom senzoru, a očekuje se da će do naredne godine problemi biti otklonjeni i da će senzori ispod displeja postati uobičajena karakteristika telefona. Trenutno postoji samo jedan telefon sa ovakvim senzorom –  Vivo X20 Plus UD.

Izvor: GSMArena

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *