Dodge Charger koji je pripadao Brus Vilisu ide na aukciju

Objavljeno: 14.2.2018.


Dodge Charger koji je nekada bio u vlasništvu američkog glumca Brucea Willisa i britanskog pevača Jayja Kayja biće prodat na aukciji 24. februara.
Aukcija će biti održana u Velikoj Britaniji, a automobil je gotovo identičan onom koji je korišćen u filmu “Bullitt” iz 1968. godine. Lakiran je u crnu boju, a unutrašnjost je presvučena crnom kožom. Ipak, unutrašnjost nije u potpunosti originalna, jer je frontmen grupe Jamiroquai Jay Kay želeo određena poboljšanja.

Prethodno je automobil bio u vlasništvu američkog glumca Brucea Willisa, a poklonila mu ga je prva supruga Demi Moore. Willis je posedovao Charger deset godina, nakon čega ga je Kay kupio i uvezao u Veliku Britaniju.

Kupovina ovakvog automobila iz 1969. godine je mudra investicija jer je jedan od najređih i najpopularnijih modela, a dodatno mu vrednost podiže činjenica da je imao poznate vlasnike. Većina produkcijskih primeraka je uništena tokom snimanja serije “The Dukes of Hazzard”. Automobili su se pojavljivali u brojnim kultnim filmovima, a jedan primerak je posedovao i voditelj emisije The Grand Tour Richard Hammond.

Uz automobil koji će biti prodat na aukciji ide kompletna dokumentacija o servisiranju i brojni računi. Kay je na poboljšanja automobila potrošio 34.800 dolara, motor je osvežen i poboljšan, a sam automobil doveden do savršenstva.

Dodge Charger pokreće 8,2 litarski V8 motor uparen sa trostepenim automatskim mjenjačem. Očekuje se da će novi vlasnik za njega izdvojiti između 69.600 i 83.500 dolara.

Izvor: Klix

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *