29-godišnja djevica ostala u drugom stanju

Objavljeno: 14.2.2018.


Dvadesetdevetogodišnja žena, koja nikada nije imala seksualne odnose, u drugom je stanju i trebalo bi da se porodi u junu.
Žena iz religijske zajednice Manitoban u Kanadi, koja je otkrila samo svoje ime – Loren, ostala je trudna pomoću donorske sperme, piše Sara Berman za Vice.

Loren navodi da nije ostala u drugom stanju iz religijskih razloga.

“Naprotiv, drugi su mi govorili da ne mogu da imam dete jer nisam udata. Ali izlaženje na sastanke je za mene besmislena stvar”, kaže Loren.

“Sećam se da sam otišla na jedan sajt za zabavljanje i da je prva poruka koju mi je neko poslao bila ‘Da li želiš da dođeš i sedneš mi na lice?’ Zapitala sam se da li je ikome pošlo za rukom da zaista nekoga namami na taj način”, dodala je.

Doktor Gita Venkat iz klinike za veštačku oplodnju “Harli strit” izjavila je za Indy100da do sada nisu imali takav slučaj, i da se procedura u tom slučaju razlikuje po tome što oplođenje ne može da se izvrši vaginalnim putem.

“U tom slučaju radi se skeniranje abdomena, analiza krvi, proverava se nivo hormona. Zatim sakupljamo jajne ćelije abdominalnim putem”, kaže Venkatova i dodaje da ovakva procedura ne utiče na razvoj ploda.

“Komplikacije koje mogu da nastanu mogu da se pojave kod svih ostalih žena. U pitanju je trudnoća kao i svaka druga”, zaključila je.

Jedno istraživanje iz 2013. godine pokazalo je da jedna u 200 žena u SAD ostaje u drugom stanju bez seksualnog odnosa.

Od tih žena, 31 odsto je reklo da se zavetovalo na čednost, obično iz religijskih razloga.

Foto: Thinkstock

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *