Vučić završava posjetu Hrvatskoj

Objavljeno: 13.2.2018.


Predsjednik Aleksandar Vučić razgovaraće drugog dana posjete Hrvatskoj sa Srbima u Vrginmostu u opštini Gvozd.
Popodne, Vučić se vraća u Zagreb gde će zajedno sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović prisustvovati skupštini Srpskog narodnog veća.

Time bi trebalo da bude završena njegova poseta Hrvatskoj.

Predsednik Srbije je s predsednicom Kolindom Grabar-Kitarović i premijerom Andrejom Plenkovićem u Zagrebu razgovarao o nerešenim pitanjima iz prošlosti, ali i o budućoj saradnji.

On je posle razgovora s hrvatskim zvaničnicima izrazio uverenje da će odnosi Srbije i Hrvatske, kao i ekonomske veze dve zemlje biti značajno unapređeni.

“Izražavam iskreno uverenje da će odnosi Srbije i Hrvatske biti značajno unapređeni, kao i odnosi Srba i Hrvata u celini. Siguran sam da će Vlada Republike Hrvatske, kao i svi mi u Srbiji, tom važnom i pozitivnom procesu dati puni doprinos”, napisao je Vučić na svom Tviter nalogu.

Predsednik Srbije u Zagrebu se takođe sastao i sa predsednikom hrvatskog Sabora Gordanom Jandrokovićem sa kojim je razgovarao o odnosima dve zemlje, pravima Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji, saradnji parlamenata, situaciji u regionu i pitanju migracija.

Predsednik Srbije je rekao da će u najskorije vreme predsednica parlamenta Srbije Maja Gojković uputiti poziv predsedniku Sabora da poseti Beograd, što je predsednik Jandroković pozdravio i prihvatio dolazak

Vučić je juče razgovarao s državnim vrhom Hrvatske i kardinalom Josipom Bozanićem, a posetio je i Mitropoliju zagrebačko-ljubljansku Srpske pravoslavne crkve.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *