Novi Peugeot 508 će biti predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi?

Objavljeno: 13.2.2018.


Internetom se širi glasina da će, kada bude otvorena kapija Sajmau automobila u Ženevi u martu, Peugeot predstaviti potpuno novu generaciju modela 508.
Naime, nova generacija modela 508 će biti mnogo više od jednostavne smene generacija, i imaće sasvim drugačiji dizajnerski pravac koji nije karakterističan za francuski brend, kao i pregršt savremene tehnologije.

To znači da bi nova generacija ovog kupe modela mogla imati drugačiji dizajn krova, i dizajnerske linije pozajmljene sa koncepta Instinct koji se nalazi na fotografijama, i koji je predstavljen na istom sajmu prošle godine. Takođe se navodi da bi novi model mogao da dobije i napredne polu-automatske sisteme vožnje koje smo do sada viđali samo na automobilima kompanija Mercedes i Audi.

Očekuje se da nakon predstavljanja konvencionalne verzije, budu predstavljene i plug-in hibridna i karavan varijanta ovog modela, čiji će glavni konkurenti biti Volkswagen Passat i Ford Mondeo. To znači da će novi model biti deo segmenta čija potražnja opada, budući da se kupci sve više opredeljuju za krosover modele.

Peugeot je trenutnu generaciju modela 508 predstavio 2011. godine, kao zamenu za manji 407 i veći 607. Taj model je delio PF3 platformu sa modelom Citroen C5. Nova generacija će preći na EMP2 platformu koja podupire brojne modele brendova Peugeot, Citroen, DS, Opel, pa čak i Toyota.

Na facebook stranici Peugeot Meeting se pojavilo i nekoliko fotografija koje sugerišu kako bi novi model mogao izgledati, mada još uvek nije zvanično potvrđeno da li je reč o stvarnim ili render fotografijama, obrađenim u programima za modifikovanje slika.

Izvor: VreleGume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *