Lykan Hypersport se prodaje po ceni od 3,3 miliona dolara!

Objavljeno: 13.2.2018.


Lykan Hypersport je svakako interesantan automobil, a razlozi za to su brojni. 
Lykan Hypersport proizvodi relativno nepoznata libanska kompanija W Motors, a automobil je postao poznat nakon što se pojavio u sedmom delu filmskog serijala „Fast and Furious“, a njegova cena prelazi tri miliona dolara!

U svetu punom sjajnih hiper automobila kao što su Koenigsegg, Pagani i Bugatti Chiron, cena ovog modela je jednaka njihovoj. Međutim, kompanija koja proizvodi ovaj model nema skoro nikakvu istoriju, za razliku od pomenutih kompanija i njihovih automobila, pa stoga smatramo da je cena Lykan Hypercar apsurdna.

Za vreme pisanja ovog teksta, jedan potpuno novi primerak Lykan Hyperspor se prodaje u Dubaiju, po ceni od neverovatnih 3 miliona i 335 hiljada dolara. Iako je proizvedeno svega sedam primeraka, mislimo da on nikako ne vredi toliko.

Ispod haube ovog modela nalazi se redni šestocilindarski agregat zapremine 3,7 litara sa dva turbo punjača, kojeg je razvila kompanije RUF. Uprkos tome što razvija 780 konjskih snaga i 960 Nm obrtnog momenta, nije ni blizu impresivan kao agregati egzotičnih hiper automobila, kao recimo, motori V12 koji se nalaze ispod haube modela kompanija Pagani, Lamborghini i Ferrari.

Štaviše, skoro da ne postoji nikakva šansa da vrednost polovnog Hypersport-a raste u budućnosti. Poređenja radi, polovni LaFerrari koji je kupljen po približnoj ceni, svakako će u budućnosti vredeti još više.

Naravno, nećemo mi milionerima govoriti kako da troše svoj novac. Međutim, u ovom slučaju moramo reći da smatramo da je model Lykan Hypersport precenjen, i da je umesto njega ljudi mogu kupiti neki od Ferrari automobila u ograničenoj seriji.

Da vi imate oko četiri milona evra viška i da morate napraviti izbor, da li bi ste pre kupili Lykan Hypersport, Ferrari, Pagani, Lamborghini, Bugatti, Koenigsegg ili neki drugi hiper automobil?

Izvor: Vrelegume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *