Glogovac je već stigao u Kafanu kod besmrtnih

Objavljeno: 13.2.2018.


Oni su sada zajedno u ,,Kafani kod besmrtnih”!
Možda je za šankom ,,Kafane kod besmrtnih” gužva, ali na ovoj slici moralo je da se nađe mjesto za Nebojšu Glogovca.

Neko je juče prokomentarisao kako ,,onaj gore pravi nebesku predstavu i skuplja najbolju ekipu”. Mogli bismo da dodamo da je upravo stigao glavni glumac. Neki su se sjetili i ,,Kafane kod besmrtnih” – jer Glogovac se odavno upisao među vječne.

Bio je jedan od najvećih, legenda koja će živjeti zauvijek i ostati prisutna u našim životima kroz filmske uloge uz koje smo odrastali, uz koje smo se mijenjali. Žao nam je onih koji ga nikad nisu gledali u pozorištu, njegovo ime je s razlogom bilo garancija dobre predstave. I nećemo prežaliti uloge koje nije stigao da ostvari.

Poslednje tri još nismo ni vidjeli. Glogovac je oživio lik Vukana Nemanjića u seriji ,,Nemanjići – Rađanje kraljevine”, koja će se emitovati od 17. februara. Takođe, vidjećemo ga i u filmovima „Zaspanka za vojnike“ i „Južni vetar“ čije se premijere očekuju do jeseni.

U međuvremenu, Jugoslovenska kinoteka prikazaće njegova najznačajnija ostvarenja, a i mi ćemo ga, vjerovatno, i sami ponovo tražiti, otkrivati, upoznavati u filmovima zbog kojih smo ga zavoljeli.

I dok su mu kolege i prijatelji upućivali posljednje pozdrave na komemoraciji (12. februar u 11h, Jugoslovensko dramsko pozorište), dok su ga sahranjivali u Aleji velikana (pored Milorada Mandića Mande ), biće nam lakše da vjerujemo da je Glogovac sve to gledao odozgo sa onim svojim smješkom, sjedeći u dobrom društvu u toj nekoj nebeskoj kafani, nego da ga više nema.

Izvor: Noizz.rs

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *