Facebook otvorio Spaces VR aplikaciju za Grupe

Objavljeno: 13.2.2018.


Facebook Spaces sada više nije samo mesto gde se korisnici druže sa prijateljima i familijom iz svoje liste. Sada je moguće koristiti Spaces za formiranje veza sa ljudima iz Grupa (Groups) kojih je korisnik član.
Moguće je hostovati ili se priključiti VR Space-u sa do četiri osobe iz Grupa i uključiti se u diskusije o zajedničkim interesovanjima u virtuelnoj realnosti. Socijalna VR aplikacija omogućava povezivanje sa novim ljudima na dublji način: moguće je obavljati zajedničke akcije ili sesije u okviru iste muzičke ili grupe za stendap komediju; Space se može koristiti kao scena za živi nastup benda uz lajvstream za prijatelje; moguće je zajedno gledati video ili jednostavno ćaskati u VR okruženju i drugo.

Otvaranjem Spaces za Groups, Facebook promoviše socijalni/društveni apsekat aplikacije. S obzirom na to da korisnik može da se nađe i u VR okruženju sa osobama koje ne poznaje, Facebook je osigurao opciju prijavljivanja korisnika ili gašenja zvuka i pauziranja za ovo iskustvo.

Funkcija je u fazi ranog eksperimenta i moguće je da će imati neke bagove tokom upoznavanja novih prijatelja preko Oculus Rift ili HTC Vive VR uređaja.

Izvor: Engadget

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *