Apple Watch se prodao bolje od kompletne industrije ručnih satova

Objavljeno: 13.2.2018.


Kada su pametni satovi bili još uvek u povoju, mnogi iz industrije ručnih satova su imali stav da ovakvi gedžeti nemaju previše šanse da potuku klasične satove.
Ovo je donekle i tačno, jer će uvek biti mesta za tradicionalnije satove, međutim najnoviji podaci sugerišu da bi proizvođači ručnih satova morali da obrate malo više pažnje na tržište pametnih satova.

Analitičke kompanije Canalys i IDC su objavile rezultate koji pokazuju da je Apple prodao više pametnih satova nego čitava industrija ručnih satova kombinovano. Ovo znači da je Apple ostvario bolje rezultate u prethodnom tromesečju nego što su zajedno postigli Rolex, Omega, Swatch i drugi proizvođači – što je impresivno.

Izveštaji su takođe u ravni sa onim što smo i ranije čuli, a to je da je Apple Watch isporuka u porastu. Međutim, sam Apple nije objavio zvanične rezultate o tome koliko je tačno Apple Watch uređaja prodato, ali je kompanija do sada bila  prilično optimistična.

Naravno, treba istaći i da ovo istraživanje nije u potpunosti fer, posebno ako znamo da vrhunski satovi kompanija Rolex ili Omega mogu da koštaju i na hiljade ili desetine hiljada evra/dolara u poređenju na Apple Watch, što ih u startu čini manje pristupačnim. Ipak, neki od proizvođača klasičnih satova pokušavaju da se uključe u trku, kreirajući sopstvene pametne satove.

Izvor: Ubergizmo

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *