Sahranjen Nebojša Glogovac, hiljade ispratile velikog glumca na vječni počinak

Objavljeno: 12.2.2018.


Velikan srpskog glumišta Nebojša Glogovac sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.
Glogovac je sahranjen u tišini, bez muzike i govora.

Na Novom groblju je tokom sahrane bila ogromna gužva. Prisustvovalo je na hiljade ljudi, među kojima je bilo i mnogo mladih. Mnogo je bilo i ostavljenih venaca od glumčevih kolega sa FDU, školskih drugova, članova porodice, prijatelja…

Na groblje su među prvima stigli Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković, Nikola Đuričko sa suprugom, Dule Savić, Radoš Bajić, Dubravko Jovanović, Sergej Ćetković, Aleksandar Srećković Kubura, Vukašin Marković, Nikola Kojo, Dragan Bjelogrlić, Ivica Dačić, Olja Bećković, Milan Vasić, Emir Kusturica sa suprugom Majom, Goran Jevtić, Milorad Milinković, Dejan Bodiroga, Zoran Terzić, Dragan Džajić, Zoran Cvijanović, Dejan Lutkić, Miloš Vlalukin, Voja Brajović, Dragan Mićanović, Jagoš Marković…

Na sahranu je došao i nekadašnji glumac, a danas iguman manastira Draginac Rastko Lupulović.

Opelo je počelo u 14 časova uz hor Divne Ljubojević.

Opelo velikom glumcu je održao mitropolit Amfilohije Radović.

– Nebojša je video da zemlja nije za njega i zato bog uzima najbolje od nas – rekao je Amfilohije.

Kako je rečeno na sahrani, patrijarh Irinej bio je sprečen da drzi opelo iako je tako bilo planirano, i iako ga je mnogo cenio.

Nakon završenog opela formirala se kolona koja je krenula ka Aleji zaslužnih građana, gde je Glogovac sahranjen. U tišini uz suze i jecaje ljudi su se oprostili od voljenog glumca, prijatelja, čoveka…

Komemoracija Nebojši Glogovcu održana je ranije danas u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde su se od glumca dirljivim govorima oprostili prijatelji i kolege.

Veliki srpski glumac Nebojša Glogovac preminuo je u petak 9. februara u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, posle kratke i teške bolesti, u četrdeset devetoj godini.”Odlazak Nebojše Glogovca tragičan je i nenadoknadiv gubitak ne samo za srpsko pozorište, film i televiziju, nego i za kulturni i javni život čitavog našeg podneblja, saopštila je njegova matična kuća, Jugoslovensko dramsko pozorište.

Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta, 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i Milene Glogovac. Porodica se preselila u Pančevo kada je Nebojša imao 7 godina. Glogovac je imao malu ulogu školskog druga Slobodana Popadića u tada vrlo popularnoj seriji „Bolji život“ (1987).
Poslije srednje škole je upisao studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon dvije godine studija se predomislio i 1990. je upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Zajedno sa njim su studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.
Nebojša Glogovac je tumačio brojne uloge na televiziji i u pozorištu.
Preuzeto sa : Blic.rs
                                  Foto: Goran Srdanov / RAS Srbija

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *