Policijska akcija u Banjaluci: Pronašli ometače zaključavanja vozila, dvojica uhapšena

Objavljeno: 12.2.2018.


Akcija “Ometač”, koju je izvela Policijska uprava Banjaluka, rezultirala je pronalaskom specijalih uređaja za ometanje signala za daljinsko zaključavanje vozila, a uhapšena su dva lica, potvrđeno je “Nezavisnim”.
Nezvanično saznajemo da su uhapšeni Predrag Vokić (58) iz Banjaluke, te Mirko Repac (68) iz Kikinde, koji su osumnjičeni da su pomoću ometača sprečavali vlasnike da zaključaju vozila, pa iz njih krali predmete.

“Na tri lokacije na području Banjaluke, na osnovu naredbe banjalučkog Osnovnog suda, pretreseni su stanovi osumnjičenih, kao i ugostiteljski objekat i vozila koje koristite”, saopštila je Marija Markanović, portparol PU Banjaluka.

U pretresima su pronađeni i oduzeti ometači sa futrolama i punjačima, mobilni telefoni, novac, kao i drugi predmeti.

Policija će, nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv osumnjičenih nadležnom tužilaštvu dostaviti izvještaj.

Obzirom da je uočena pojava da se pomoću ometača ometa signal daljinskog zaključavanja, apeleuje se na građane da tokom parkiranja na javnom mjestu bez nadzora provjere da li je njihovo vozilo zaključano i time spriječe da budu pokradeni.

Uskoro opširnije…
NEZAVISNE NOVINE

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *