Twitterov novi limit od 280 simbola nije pretjerano popularan

Objavljeno: 10.2.2018.


Prošle godine Twitter je predstavio izmenu u okviru svoje platforme, koja korisnicima omogućava da objavljuju tvitove sa do 280 simbola.
Ovo je predstavljalo dupliranje prethodnog limita, koji je iznosio 140 znakova. Na početku je delovalo kao da će ovaj potez biti veoma popularan, ali izgleda da prednosti ove izmene ne koristi preveliki broj ljudi.

Prema navodima Džeka Dorsija, CEO-a Twittera, analizirano je da li će se povećati dužina prosečnog tvita sa uvođenjem nove promene, a rezultat je da se to nije desilo. Kompanija je primetila da postoji više prostora u tvitovima, ali takođe i više korišćenja platforme, više retvitova i mentiona. Takođe, korisnici imaju više pratilaca i vraćaju se češće na servis.

Ova analiza je u skladu sa istraživanjem iz prošle godine, koje je pokazalo da su korisnici podeljeni po pitanju dužine tvitova, a samo manje od polovine anketiranih je izjavilo da im se dopada promena. S druge strane, duži tvitovi korisnicima omogućavaju da se bolje izraze, što vodi do bolje interakcije sa servisom.

Izvor: Ubergizmo

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *