Pet ključnih SAVJETA za uspješan INSTAGRAM profil!

Objavljeno: 8.2.2018.


Savjeti čelnice modnog sektora Instagrama!
Eva Chen, modna urednica i žena koja sjedi na čelu modnog sektora u Instagramu, podijelila je svojih pet ključnih savjeta za uspješan Instagram profil;

Eva Chen se na svom Instagram profilu može pohvaliti s čak 820 hiljada pratilaca, jedna je od najpoznatijih svjetskih trendseterica, a znanje o Instagramu ima u malom prstu. Zato je otkrila kojih to pet zlatnih pravila treba pratiti za savršen Instagram profil. Otkrijte ih u nastavku:

Budite svoji

Korisnici se žele povezati s osobom koju prate zbog čega uvijek cijene iskrenost i osobe koje jasno iznose svoje stavove i bore se za svoja uvjerenja. Iskrenost i predstavljanje sebi onakvima kakvi jeste zato je najbolja opcija za uspješan Instagram profil.

Snimajte više videa

Mnogi misle kako video nije dobar format za Instagram jer ne privlači puno ,,lajkova”. No, Eva Chen kaže da je broj pregleda ono što nas treba zanimati jer tako pratioci pokazuju da im je video zanimljiv, gledaju ga nekoliko puta iznova.

Koristite Insta Stories

Insta Stories su savršeni za ,,ono između”, kaže Chen. Na njima možete objavljivati što ste tog dana ručali, gdje šetate ili podijeliti nešto smiješno što vam se dogodilo u saobraćaju. Oni nestaju nakon 24 sata zato tamo možete objaviti baš bilo što i zabaviti se sa sadržajem koji nije tako ušminkan.

Objavljujte često

Iako možda mislite da prečestim objavama zamarate svoje pratitelje, oni upravo to žele vidjeti. Morate biti redovni s objavama kako bi zadržali interes publike i podstakli rast broja pratilaca.

Budite kreativni

Instagram sada nudi doista puno opcija za kreativne objave. Isprobajte nove fontove za Stories, poigrajte se naljepnicama i gifovima, crtajte i šarajte, a ne zaboravite ni na dobre stare filtere koji uvijek fotografijama daju novi šarm.

 

Izvor: Elle.hr

 

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *