Uskoro i novi Ford Ranger

Objavljeno: 14.1.2018.


Ford je pripremio i novu generaciju pick-up modela Ranger, čija premijera će se održati ubrzo, najverovatnije već na prerdstojećem NAIAS sajmu automobila u Detroitu. Do tada, pred nama je i prva slika.
Iz Forda stižu najave da će novi Ranger biti pristupačno i funkcionalno vozilo, a po ranijim informacijama njegov razvoj je odrađen u Fordovom Azijsko-Pacifičkom inžinjerskom centru u Australiji. Proizvodnja će međutim biti organizovana u Fordovoj fabrici u Mičigenu, u SAD-u.

Novi Ranger će navodno koristiti blago modifikovanu platformu T6 (na kojoj će inače bazirati i novi Bronco), pri čemu će se kupcima nuditi verzije sa zadnjim i pogonom na sva četiri točka, kao i u SuperCab i SuperCrew konfiguraciji.

U gami motora će se po nekim informacijama naći 2,5 litarski atmosferski četvorocilindraš sa više od 170KS i 237 Nm, pa 3,3 litarski V6 sa 290KS i 358 Nm, kao i treći agregat koji bi mogao da bude dizelaš ili EcoBoost varijanta.

Na kraju, u ponudi će biti i novi 10-stepeni automatski menjač, LED prednja svetla, prednja sedišta sa grejanjem i ventilacijom, kao i 8-inčni ekran osetljiv na dodir za infotainment sistem.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *