Problemi zbog “H&M”- ove dukserice i u Južnoj Africi

Objavljeno: 14.1.2018.


Članovi jedne južnoafričke opozicione partije upali su u pojedine pradavnice lanca “H&M” u znak protesta zbog reklamne fotografije koju je nedavno objavila ta švedska modna kompanija na kojoj je prikazan crni dečak u dukserici s natpisom „Najbolji majmun u džungli“.
Lokalni mediji izveštavaju da su članovi južnoafričke partije „Borci za ekonomsku slobodu“ tražili od tržnog centara da izbaci iz ponude odeću kompanije “H&M”, koja se posle oštrih kritika izvinila zbog sporne fotografije.

Na televizijskim snimcima vidi se kako je u jednoj prodavnici na sve strane razbacana odeća švedske kompanije, preneo je AP.

Lider južnoafričke stranke Džulijus Malema kaže da se ne kaje zbog organizovanja današnje akcije, a predstavništvo “H&M”-a u Južnoj Africi saopštilo je da je dukserica povučena iz prodaje.

Košarkaš Lebron Džejms i reper Didi su među poznatim ličnostima koje su kritikovale spornu reklamnu fotografiju.

“H&M” se pre pet dana izvinio zbog fotografije i povukao spornu reklamu. Švedska kompanija sopštila je da je fotografija uklonjena sa svih kanala kompanije. „Iskreno se izvinjavamo svima koje je ova fotografija mogla da uvredi“, navodi se u saopštenju.

Izvor: RTS

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *