Prebolimo razvod za dve godine

Objavljeno: 14.1.2018.


Ma kako nam naša ljubavna priča delovala posebno, većina veza prolazi kroz pet faza, pokazuje istraživanje sajta za zabavljanje eHarmoni sprovedeno među 1.000 Australijanaca
KAD smo zaljubljeni, deluje nam da niko nikad nije doživeo ono što mi osećamo. Ali ma kako nam naša ljubavna priča delovala posebno, većina veza prolazi kroz pet faza, pokazuje istraživanje sajta za zabavljanje eHarmoni sprovedeno među 1.000 Australijanaca.

 * Simpatija – Studija je pokazala da se svaki četvrti par poljubi na prvom sastanku, a svaki deseti čeka tri nedelje do prvog poljupca. Iznenađujuće ili ne, tek većina ispitanika kaže da prvi seks ima tek posle par meseci zabavljanja, dok samo devet odsto priznaje da će tokom prve nedelje spavati sa osobom koja im se dopada.

* Medeni mesec – U ovoj fazi partneri se osećaju prijatno i udobno jedan pored drugog, a i dalje uzbuđeno. Prosečnoj osobi treba tri meseca da ugasi profile na mrežama za zabavljanje, a muškarci će to uraditi pre žena. Skoro svaki treći par će na društvene mreže okačiti zajedničku fotografiju nakon četiri meseca zabavljanja.

* Bliskost – Većina parova kaže “volim te” nakon tri meseca zabavljanja, a muškarci obično prvi saopšte čarobne reči. Znak bliskosti je i ostavljanje četkice za zube u partnerovom stanu, što parovi obično rade nakon pet meseci veze.

* Obavezivanje – Dešava se prilično brzo, pa se 45 odsto parova veri posle godinu dana. Skoro svaki treći par će posle šest meseci početi da živi zajedno, a 15 odsto će nabaviti zajedničkog ljubimca. Svaki drugi upoznaje partnera sa članovima porodice nakon šest meseci.

* Raskid – Neke veze se završavaju brakom, ali većina ide u smeru – raskida. Većina ispitanika, 67 odsto, počinje da se zabavlja sa nekim novim u toku prve godine, a muškarci će brže naći utehu u tuđem zagrljaju. Očekivano, mlađe generacije lakše prebole raskid nego starije, pa trećina nalazi novog partnera već mesec dana nakon raskida. Ali istraživanje je pokazalo da nam je potrebno čak dve godine da bismo potpuno preboleli bivšu ljubav, što posebno važi za razvod.

Izvor: Novosti

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *