Novak: Osjećam se mlado, iako kažu kada pređeš 30. više nisi mlad

Objavljeno: 14.1.2018.


Novak Đoković će se u noći između nedelje i ponedeljka vratiti na teren posle šestomesečne pauze, u prvom kolu Australijen opena, protiv Amerikanca Donalda Janga.
-Nije još 100 odsto zdrav, ali je na nivou na kojem mogu da se takmičim, svakog dana je sve bolje. Nadam se da će biti 100% do početka turnira. Ne znam kako će se ponašati tokom turnira. Čak i da je 100% zdrav, posle šest meseci bez mečeva, nikad ne znaš kako će reagovati. Ne mogu mnogo toga da uradim, učinio sam sve što je u mojoj moći da budem sposoban da nastupim ovde, rekao je Đoković.

Problem sa laktom najviše je uticao na njegov servis.

-Da, najviše je bolelo dok serviram. Samo tada. Servis je najvažniji udarac za mene. Zbog toga sam morao da napravim prilagođavanja. Pokreti prilikom servisa nisu potpuno drugačiji nego pre, ali i najmanje promene prave veliku mentalnu razliku. Bilo mi je potrebno vreme da se naviknem na te promene, razumem šta je dobro, a šta ne za mene, rekao je srpski teniser.

Propustio je turnire u Abu Dabiju i Dohi uoči Australijan opena.

-Lakat nije bio spreman za mečeve iz dana u dan. Morao sam da donesem tu odluku. Iako bi bilo idealno da sam imao uvodni turnir posle duge pauze bez igranja, uoči AO. Ali srećan sam što imam šansu da nastupim. Do sredine prve nedelje sezone, nisam znao da li ću biti sposoban da igram ovde, rekao je Đoković.

-Za sada funkcioniše prilično dobro. Mnogo sam trenirao, ali sam zaista mogao da isprobam samo na Kujong turniru. Zadovoljan sam novim pokretom servisa, ne želim da kažem novim servisom, ali novim pokretom. To su neke korekcije, unapređenje tehnike što mi dozvoljava efikasniji servis, ali i da smanjim pritisak na lakat, dodao je Đoković.

Ipak, Đoković na prvom obraćanju medijima na Australijen openu nije krio zadovoljstvo zbog povratka na teren.

-Nikad nisam ovoliko dugo pauzirao. Drago mi je što opet igram tenis, što imam priliku da se takmičim na velikim turnirima. Nedostajalo mi je to. Istovremeno, imao sam dosta vremena za svoju porodicu, da drugačije pogledam na svoju igru, telo, kompletnu strategiju kako da nastavim dalje. Bilo mi je čudno što ne mogu da igram šest meseci, iako sam poslednjih godina potajno želeo da imam malo više slobodnog vremena. Srećan sam zbog toga što sam uspeo i da osvežim svoj um. Zadovoljan sam svojim telom, volim ovaj sport, imam strast, vatra i dalje gori u meni, rekao je šestostruki šampion Ozi opena.

Đoković je ušao u četvrtu deceniju života, a često je pričao da planira da igra i do 40.

-Osećam se mlado, iako po mišljenju nekih ljudi kada pređeš 30. godinu više nisu mlad, ulaziš u poslednju trećinu, ili četvrtinu života. Rodžer i Rafa su prošle godine pokazali da su godine samo broj. Posebno u Rodžerovom slučaju. On je sjajan primer kako neko ko vodi računa o sebi, zna da se dobro pripremi u pravom trenutku. Osvojio je dva Grend slema. Ko je to mogao očekivati posle šest meseci odsustva, tako da… Sve je moguće. Ne znam kako će se moje telo ponašati ove ili sledeće godine. Trenutno razmišljam samo o ovom momentu i kako da usmerim svoju energiju. Za sada, sve ide u pravom smeru, zaključio je Đoković.

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *