Nova Supra na sajmu u Ženevi

Objavljeno: 14.1.2018.


Nova Supra će biti predstavljena na Sajmu automobila u Ženevi ove godine, a prodavaće se pod Gazoo Racing oznakom i biće ponuđena kupcima 2019. godine u četiri verzije. Toyota je oživela Supru svega nekoliko nedelja od predstavljanja. Sportski automobil je razvijen u saradnji s BMW-om i neće se prodavati s Toyotinom oznakom, nego pod oznakom […]
Nova Supra će biti predstavljena na Sajmu automobila u Ženevi ove godine, a prodavaće se pod Gazoo Racing oznakom i biće ponuđena kupcima 2019. godine u četiri verzije.

Toyota je oživela Supru svega nekoliko nedelja od predstavljanja. Sportski automobil je razvijen u saradnji s BMW-om i neće se prodavati s Toyotinom oznakom, nego pod oznakom performance odeljenja Gazoo Racing.

Insajderi tvrde da će nova Supra biti ponuđena u četiri verzije, tako da će kupcima biti dostupna osnovna Supra, Supra GR, Supra GR Sport i konačno Supra GRMN. Treba očekivati značajne razlike u performansama i ceni između osnovne Supre i GR Sport verzije, kao i razlike u oslanjanju.

BMW Z4 će se prodavati samo kao kabriolet, dok će Supra biti coupe s fiksnim krovom. Verovatno je da će automobil s Gazoo oznakom koristiti veće šestocilindrične motore. Cilj je privući ljubitelje prethodne generacije Supre.

Moguće je da će se Toyota i Gazoo osloniti na trkačke automobile za Le Man kada je reč o hibridnoj tehnologiji. Novi model će biti težak između 1.200 i 1.500 kg.

Izvor: Klix.ba / Motor1 / Auto Express

Render: Auto Express

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *