Nova biografija francuske prve dame otkriva Makronove sklonosti ka pisanju

Objavljeno: 14.1.2018.


U novoj biografiji prve dame Francuske Brižit Makron piše da je njen suprug napisao pikantan roman inspirisan početkom njihove romanse, kada je Emanuel Makron još bio tinejdžer, a ona njegova učiteljica drame, u to vreme udata za drugog muškarca.
Makron, koji je napunio 40 godina prošlog meseca, zaljubio se u Brižit tokom proba za školsku predstavu u školi u gradiću Amijensu, uprkos neodobravanju njegovih roditelja da bude u vezi sa 24 godine starijom ženom, preneo je Rojters.

Knjiga Brižit Makron, oslobođena žena, koja će biti objavljena sledeće sedmice, navodi reči komšije iz Makronovog rodnog grada, koji je ispričao da je Brižit prekucala 300 strana njegovog rukopisa.

„To je bio smeo, pomalo nepristojan roman. Naravno, imena nisu bila ista, ali mislim da mu je bilo neophodno da izrazi to što je tada osećao“, ispričao je neimenovani komšija.

Portparolka u Makronovoj kancelariji odbila je da komentariše te navode.

Makronove literarne ambicije iz mladićkog doba dobro su poznate i on je napisao najmanje dva neobjavljena rada pre nego što je objavio knjigu Revolucija tokom njegove izborne kampanje.

Makron je prošle godine izjavio za jedan časopis da nije tražio izdavača za svoje ranije radove jer nije bio zadovoljan njima.

Upitan tada da li žali što nije postao pisac, Makron je rekao: „Moj život još nije završen“.

Izvor: RTS

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *